І тут я згадав про розмову, яку почув місяць тому в черговому придорожньому кафе. Два логісти, які сиділи за сусіднім столиком, трішки випили і палко обговорювали свої успіхи в інтернеті. Вони говорили про якісь неймовірні виграші, про легкі гроші, про те, що це рятує від нудьги в дорозі. Я тоді подумав: «От же ж дурні, навіть відпочити нормально не можуть без того, щоб кудись влізти». Але тут, у цій душній кабіні, від самотності та втоми, я вирішив, що мушу хоч щось зробити. Я не хотів просто сидіти і дивитися на темні вікна, не хотів гортати стрічку, де всі такі щасливі, поки я тут страждаю. Я заліз у пошук, набрав перше, що спало на думку, і вирушив у нетрі інтернету. І ось після кількох спроб я знайшов те, що працювало ідеально. Для мене це було як ковток свіжого повітря, тому що мої спроби зайти на деякі сайти розбивалися про блокування, аж поки я не натрапив на
вавада зеркало рабочее. Я навіть присвиснув від здивування, що так просто можна обійти всі перепони, і відразу ж почав реєструватися, відчуваючи, як у грудях зароджується той самий дитячий інтерес, якого мені так не вистачало.
Я не сприймав це серйозно. У моїй голові гроші були вже витрачені на чергову порцію безглуздих емоцій, але я так хотів відволіктися, що мені було байдуже на результат. Вніс трохи, зовсім небагато, щоб просто побачити, як воно працює. Натиснув кнопку, і все закрутилося. Я не очікував нічого, просто спостерігав за яскравими картинками, які змінювали одна одну. І тут стався той самий момент, який я запам'ятаю надовго. Екран спалахнув яскравим світлом, і я побачив не просто виграш, а виграш, який у багато разів перевищував мою ставку. Я не повірив своїм очам. Я протер очі, подумав, що це мені здається через втому, що я просто заснув і бачу сон. Але цифри на екрані не зникали, навпаки – вони мерехтіли, наче глузували з моєї недовіри.